blog-post-img-2423

Dita e Internetit të Sigurt 2016

Me rastin e Ditës së Internetit të Sigurt, me 9 shkurt Komiteti Kosovar për shënimin e kësaj dite, KKDIS, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë organizuan një konferencë gjysmë-ditore që u mbajt në MASHT.
Qëllimi i konferencës ishte të mblidhen akterët me rëndësi në fushën e sigurisë në internet për të prezentuar punën e tyre, si dhe për të diskutuar bashkarisht në mënyrë që të nxjerren rekomandime për hapat që duhet të ndërmerren në të ardhmen.
Përveç konferencës, Qendra për studime të avancuara FIT në bashkëpunim me Save the Children shënoi këtë ditë edhe me aktivitete tjera që në qendër kishin fëmijët. Në mesditë organizata mbajti një ngjarje vetëdijësuese në sheshin Zahir Pajaziti në Prishtinë, ku “Doktori i Teknologjisë” i ekzaminoi fëmijët kalimtarë duke u bërë pyetje për përdorimin e pajisjeve elektronike dhe në bazë të përgjigjeve të tyre u dha këshilla për të shtuar kujdesin dhe përgjegjësinë gjatë kohës që e kalojnë nëpër rrjetet sociale. Poashtu, fëmijëve dhe prindërve u shpërndanë materiale edukuese, udhëzues e broshura për përdorimin e sigurt të internetit.

Fëmijët ambasadorë të internetit të sigurt morën pjesë në aktivitetet e mbajtura me rastin e kësaj dite duke shpërndarë punimet e tyre dhe TV animacionin e përgatitur nga Qendra FIT në bashkëpunim me Save the Children në Kosovë nëpër rrjete sociale, si pjesë e fushatës globale për këtë ditë, Safer Internet Day

.12698196_461125734071084_1881284010360420558_o

12711192_461125950737729_4028430363075488591_o

12694816_461126200737704_3201723632983047328_o

IMG_4653

 

No Comments

*/ ?>