blog-img-medium-2785 blog-img-medium-2785-mobile
0 komente
14 Aug

Kërkesë për ofertë për zhvillimin i një animacioni për sigurinë e fëmijëve në internet

Qëllimi kryesor është zhvillimi i një animacioni me gjatësi rreth 1 minutë, që bën përcjelljen e porosisë për sigurinë në internet te fëmijët e Kosovës dhe informimin e publikut të përgjithshëm me disa nga rreziqet...

blog-img-medium-2752 blog-img-medium-2752-mobile
0 komente
19 Dec

Java kunder korrupsionit

Gjatë këtij viti, Qendra për Studime te Avancuara FIT në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane në Prishtinë ka implementuar projektin “Të rinjtë të bashkuar kundër korrupsionit". Ky projekt ka pasur në fokus nxënësit e shkollave fillore...

blog-img-medium-2745 blog-img-medium-2745-mobile
0 komente
06 Dec

Kosovo Anti-Corruption Week

Qendra per studime te avancuara FIT do te shenoje javen kunder korrupsionit me nje konference "Te rinjte te bashkuar kunder korrupsionit", te Premten me date 09.12.2016 ne ora 12:00 ne sallen "Orion" ne Prishtine. Ne...

blog-img-medium-2649 blog-img-medium-2649-mobile
0 komente
04 Jul

Trajnimi për trajnerët e rinj (ToT)

Qendra për studime të avancuara FIT në bashkëpunim me Save the Children në Kosovë tashmë kanë përfunduar më shumë se gjysmën e trajnimeve për trajnerët e rinj (ToT) me fëmijët asambleistë të komunës së Gjilanit,...

blog-img-medium-2644 blog-img-medium-2644-mobile
0 komente
09 Jun

1 Qershori- Dita e femijeve

Me rastin e festes se 1 Qershorit, femijet asambleist te shtate komunave te Kosoves kane mbajtur aktivitete te ndryshme ku dhe jane shperndare materiale edukuese per Sigurine ne Internet nga Qendra per studime te avancuara...

blog-img-medium-2636 blog-img-medium-2636-mobile
0 komente
17 May

Projekti “Të Rinjtë të Bashkuar Kundër Korrupsionit”

Qendra për studime të avancuara FIT është duke mbajtur ligjerata për projektin "Të rinjtë të bashkuar kundër Korrupsionit" në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane në Kosovë, projekt i cili ka për qëllim vetëdijësimin e të rinjve rreth luftës...

blog-img-medium-2423 blog-img-medium-2423-mobile
0 komente
01 Feb

Dita e Internetit të Sigurt 2016

Me rastin e Ditës së Internetit të Sigurt, me 9 shkurt Komiteti Kosovar për shënimin e kësaj dite, KKDIS, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë organizuan një konferencë gjysmë-ditore që u mbajt...

blog-img-medium-2408 blog-img-medium-2408-mobile
0 komente
15 Dec

Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit

Qendra për studime të avancuara FIT në tetë muajt e fundit ka implementuar projektin "Roli i Rinisë në Luftën Kundër Korrupsionit", projekt ky i financuar përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Qëllimi i këtij...

blog-img-medium-2396 blog-img-medium-2396-mobile
0 komente
09 Nov

Prezentimet rreth projektit Promovimi i Përdorimit të Internetit në mënyrë të Sigurtë dhe të përgjegjshme nga ana e Fëmijëve II

Qendra për studime të avancuara FIT ka mbajtur ligjërata me prindër dhe arsimtarë për përdorimin e sigurt të rrjeteve sociale nga ana e fëmijëve. Prezentimet u kryen brenda dy javëve nëpër 14 shkolla fillore dhe...

blog-img-medium-2357 blog-img-medium-2357-mobile
0 komente
02 Nov

Forumi i dytë rreth projektit “Roli i rinisë në luftën kundër korrupsionit”

Qendra për Studime të Avancuara FIT mbajti forumin e dytë me nxënës në vijim të projektit "Roli i rinisë në luftën kundër korrupsionit". Pjesëmarrës ishin nxënës nga këto shkolla të Prishtinës: "Model", "American School of...

blog-img-medium-2350 blog-img-medium-2350-mobile
0 komente
21 Oct

Forumi i parë rreth projektit “Roli i rinisë në luftën kundër korrupsionit”

Në vazhdimësi të projektit "Roli i rinisë në luftën kundër korrupsionit", Qendra FIT mbajti forumin e parë me nxënësit e shkollave "Mihal Grameno" dhe "Hivzi Sylejmani" në Fushë Kosovë. Panelistë në forum ishin Milot Shala,...

blog-img-medium-2330 blog-img-medium-2330-mobile
0 komente
26 May

Prezantimet rreth projektit “Roli i rinisë në luftën kundër korrupsionit”

Qendra për Studime të Avancuara FIT ka mbaruar aktivitetin e parë rreth projektit "Roli i rinisë në luftën kundër korrupsionit", projekt i cili mbështetet nga Ambasada Amerikane në Kosovë. Aktiviteti i parë ka qenë mbajtja...

blog-img-medium-2078 blog-img-medium-2078-mobile
0 komente
24 Feb

Punëtori me bashkëpunëtorët e projektit “Promovimi i Përdorimit të Internetit në mënyrë të Sigurtë dhe të përgjegjshme nga ana e Fëmijëve”

Qendra për Studime të Avancuara FIT në bashkëpunim me Save the Children janë në vazhdimësi të projektit “Promovimi i Përdorimit të Internetit në mënyrë të Sigurtë dhe të përgjegjshme nga ana e Fëmijëve”. Bashkëpunimi me...

blog-img-medium-2089 blog-img-medium-2089-mobile
0 komente
24 Feb

Aktiviteti rreth Ditës së Internetit të Sigurt

Nxënësit e shkollave fillore me të cilat Qendra FIT bashkëpunon ("Naim Frashëri" Prishtinë, "Zekeria Rexha" Gjakovë, "Thimi Mitko" Gjilan, "Tefik Canga" Ferizaj, "Ramiz Sadiku" Pejë) kanë punuar së bashku rreth punimit të një posteri për...

blog-img-medium-2094 blog-img-medium-2094-mobile
0 komente
24 Feb

Ceremonia përmbyllëse e aktiviteteve të projektit për internet të sigurt

Me datë 12.12.14 u mbajt ceremonia përmbyllëse e aktiviteteve të projektit “Promovimi i Përdorimit të Internetit në mënyrë të Sigurt dhe të përgjegjshme nga ana e Fëmijëve” për vitin 2014 i bërë nga Qendra për...

blog-img-medium-2098 blog-img-medium-2098-mobile
0 komente
24 Feb

Rreth 750 fëmijë të kryeqytetit edukohen për financat

Tash e pas, 750 fëmijë të kryeqytetit kanë mësuar edhe për temat financiare. Kjo, sipas një njoftimi për media, është mundësuar nga Qendra për Studime të Avancuara FIT, projekt ky i financuar nga Ambasada Amerikane...